În România există o lungă tradiție legată de prepararea brânzeturilor, dar cașul proaspăt obținut din lapte de vacă sau din lapte de vacă și lapte de oaie, nu seamănă cu nici un alt tip de brânză. Fiind vorba de o brânză tânără, primul pas în prelucrarea laptelui de vacă și oaie, gustul cașului este unul subtil, fin și proaspăt, textura moale și elastică.
Cașul este unul dintre cele mai cunoscute sortimente de brânză tradiționale, românești, fiind bază pentru prepararea altor brânzeturi cum ar fi brânza de burduf, telemeaua sau cașcavalul.
Munca la fermă începe încă de dimineață și practic nu se oprește niciodată, de la pregătitul terenurilor de cu toamnă, pentru semănat, la îngrijirea animalelor, procesarea cu grijă a laptelui și până la a trimite brânza în casele tuturor, pe masa oricărui român. Și asta pentru că nu există zona în țara noastră în care să nu se consume brânză, intr-o formă sau alta.
Pentru a obține cașul, în laptele proaspăt se pune cheag ca să-l coaguleze și să-i intensifice aroma. Când laptele s-a coagulat, se scurge de zer, se strecoară prin tifon și se lasă la zvântat. Pentru o obține o masă simplă, dar delicioasă, asortați-l cu o felie de pâine de casă cu coaja crocantă și câteva roșii.
Poți cumpăra cașul proaspăt de la magazinul nostru la „poarta fabricii”, iar în curând îl vei găsi și în supermarket!
Cu Omenie, toate bune să vă fie!