Unilact Transilvania, producătorul brânzeturilor „De la Ferma“, o afacere antreprenorială care a reuşit să se extindă în ultimii ani într-o piaţă condusă de jucători precum Hochland, Delaco sau LaDorna, a realizat în primul semestru o cifră de afaceri de 5,9 milioane de lei, în creştere cu 23% faţă de anul precedent, avans care se datorează atât clienţilor existenţi, cât şi atragerii de noi clienţi.
„Am făcut treabă bună în prima jumătate a anului, suntem tare mulţumiţi şi, având în vedere că în semestrul doi este Crăciunul, sunt şanse mari să păstrăm creşterea. Am vrut să creştem de la 10 mil. lei în 2014 la 11 mil. lei în acest an. Acum, sper că facem 12 mil. şi nu mai putem da înapoi“, spune Marius Bîcu, managing partner al Unilact Transilvania, una dintre companiile antreprenoriale româneşti care au reuşit să intre într-un sector al lactatelor controlat de străini.
Marius Bîcu a preluat frâiele afacerii cu lactate de la tatăl său şi a dus brânzeturile realizate în Unirea (jud. Alba) în aproximativ 300 de magazine din ţară, printre care se numără şi reţelele Auchan, Carrefour, Mega Image sau Kaufland, conform ultimelor date. În plus, antreprenorul vrea să deschidă un magazin lângă fabrică, dar şi un nou depozit pentru livrări. El a păstrat cea mai veche clădire din ferma de la Unirea şi a reamenajat-o cu ajutorul unui prieten arhitect.
Judeţul Alba este „cartierul general“ al unora dintre cele mai mari afaceri cu capital românesc precum Transavia (preparate din carne de pasăre) şi Albalact (cel mai mare producător de lactate de pe plan local). Unilact Transilvania s-a extins în ultimii ani atât pe piaţa internă, cât şi la export, reuşind să intre pe pieţe precum Spania, Italia, Belgia, Germania, Danemarca sau Franţa. Anul trecut, 35% din vânzări au venit de la export.
În plus, Marius Bîcu a reuşit să dezvolte şi partea turistică a fabricii, astfel că tot mai mulţi oameni vin să cumpere brânzeturi direct de la fermă. În luna iunie, a avut chiar o colaborare cu o agenţie de turism şi cu o cramă – Butoiul Sasului. „Noi am servit brânza şi ei vinul pentru 3.000 de turişti străini. Din păcate nu a fost la noi în fermă, ci la ei la cramă. Mi-a plăcut experienţa şi a fost foarte profitabilă. Dacă lucrurile merg bine, sper să am răbdarea şi puterea să investesc mai mult în partea turistică a fermei.“
Gama De la Ferma, brand situat pe segmentul premium, este format din telemea de vacă, brânză de burduf şi caşcaval. De asemenea, anul trecut Unilact Transilvania a lansat două produse pentru lanţul de patiserii Panemar din Cluj.